Idag inleds rättgången mot den kvinna som behandlade en man med akupunktur och är misstänkt för att ha orsakat hans död. Foto: TT/SVT/Arkiv

Akupunktör friades – nu överklagas domen

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren har överklagat domen mot den kvinnliga akupunktör som friades från vållande till annans död sedan en man avled efter en behandling.

Efter en akupunkturbehandling på en man vid en privat klinik i Jönköpings län i mars 2018 avled mannen. Akupunktören åtalades misstänkt för vållande till annans död och ställdes inför rätta.

Åklagaren menade att kvinnan var oaktsam då hon satte nålar på bröstet på mannen och att en nål ska ha nått hjärtat och därmed orsakat mannens död.

Försvaret hävdade å sin sida att inga nålar hade placerats på mannens bröst och att han istället dog av en bakomliggande sjukdom.

”Bör dömas till fängelse”

Tingsrätten gick på försvarets linje och friade kvinnan, men nu har åklagaren överklagat domen till Göta Hovrätt och menar att den värdering som gjordes av tingsrätten är felaktig.

Åklagaren anser att kvinnan bör fällas för vållande till annans död, grovt brott och dömas till fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.