Äldre man körde ihjäl hund – hamnade i bråk med ägaren

Uppdaterad
Publicerad

En äldre bilförare körde ihjäl en hund på en mindre väg i Eksjö på lördagskvällen. Efteråt ska han enligt egna uppgifter ha blivit misshandlad av den kvinnliga hundägaren. Något som kvinnan förnekar.

Det var vid 18.30-tiden som mannen kom körande på en mindre väg, alternativt gångväg, i Eksjö. Den äldre mannen ska då ha kört på en hund, som dog av sina skador.

Den kvinnliga hundägaren chockades av händelsen och pekade för polis ut mannen som den som kört bilen. Han hämtades till förhör.

För polisen har den äldre mannen uppgett att han blivit misshandlad av kvinnan efter det att han kört på hennes hund.

Mannen uppsökte sjukhus för att få sina skador omsedda, uppger polisen.

Två versioner av händelsen

Kvinnan förnekar dock att hon ska ha misshandlat mannen. Istället ska hon ha blivit hotad av honom uppger hon.

– När jag sa till honom att han kört på min hund så sa han att ”Passa dig så att jag inte kör på dig också”, säger kvinnan till Smålands-Tidningen.

Polisen kommer nu att försöka utreda de båda versionerna. Den äldre mannen är enligt polisen misstänkt för olovligt avvikande från olycksplats, hot och skadegörelse.

Kvinnan är misstänkt för misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.