Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hanna Vinborg, kommunikationschef på Jönköping University Foto: SVT/PressbildVisa alla (2)
Visa alla (2)

Allt fler söker till högskolan i Jönköping

Publicerad

I hela landet är söktrycket till högskolor och universitet högre än förra året, söktrycket syns även i ansökningar till högskolan i Jönköping. Utbildningar kopplade till bristyrken är allt mer populära.

Förstahandsansökningarna till Jönköping University har totalt sett ökat med 13 procent. Utvecklingen syns i statistik från Universitets- och högskolerådet, UHR.

– Jag gissar att oro i omvärlden gör att många söker sig till studier nu, sen hoppas jag också att vi är ett attraktivt lärosäte, säger Hanna Vinborg, avdelningschef på högskoleservice på Jönköping University.

Bristyrken blir mer populära

Sjuksköterskeprogrammet är den utbildning där förstahandsansökningarna ökar mest i Jönköping, 41 procent fler har sökt till programmet i år.

Andra utbildningar som är populära är socionomprogrammet, förskollärarprogrammet, medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet och utbildningen för grafisk design och webbutveckling.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer