Anders Wilander (M), kommunstyrelsensordförande i Tranås. Foto: Privat Tranås kommun

Anders Wilander slutar som politiker i Tranås

Uppdaterad
Publicerad
Efter närmare 22 år som aktiv politiker slutar Anders Wilander (M) som politiker i Tranås kommun och lämnar uppdraget som kommunstyrelsens ordförande.

Den sista september blir hans sista dag som aktiv politiker, skriver han i ett inlägg på Tranås kommuns sajt. Efter 22 år i politiken, varav 13,5 år som kommunalråd, väljer han att sluta.

– Ingen har bett mig sluta och jag tycker fortfarande att det är kul. Men vi går mot en ny mandatperiod med val 2022 och för att ge mina kompisar i partiet så bra förutsättningar som möjligt till ett bra val så ska jag inte stå i vägen. Jag har inte motivationen till ytterligare en fyra års period, skriver han i inlägget.

Har fyllt 65

Wilander fyllde 65 år i januari och han har sedan 2006 varit kommunstyrelsens ordförande i Tranås. Han växte upp i Alvesta kommun i grannlänet Kronoberg och han är storebror till den kända tennisspelaren Mats Wilander.

Förslag på nytt kommunalråd

Enligt Tranås Tidning är förslaget att Mats Holmstedt, 52, går in som nytt kommunalråd. Han har representerat Moderaterna under de tre senaste mandatperioderna och är nu bland annat ordförande i bygg- och miljönämnden och ordförande för partiet i Tranås. Det formella beslutet sker vid fullmäktige den 21 september.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer