Wilander: Överraskad att hon slutar

Publicerad

Under torsdagsmorgonen kom beskedet att kommufullmäktiges ordförande i Tranås, Jennie Saxfeldt lämnar sina politiska uppdrag för moderaterna. För kommunstyrelsens ordförande Anders Wilander (M) kom avhoppet som en överraskning.

I ett mejl som skickades ut på torsdagsmorgonen förklarade Jennie Saxfeldt att anledningen till att hon nu vill lämna sina politiska uppdrag är att hennes lojalitet med partiet försvagats och att hon bland annat inte kan stå bakom avskedandet av kommundirektören.

Kommunstyrelsens ordförande Anders Wilander säger till SVT beskedet kom som en överraskning då det inte kommit någon förvarning från Saxfeldt.

– Jag fick veta detta vid niotiden imorse då en kollega sett det i tidningen. Jag har sökt henne under dagen men inte nått henne.

Vad säger du om den kritik hon riktar, bland annat mot avskedandet av kommundirektören?

– Jag vill inte kommentera detta egentligen, det är upp till var och en att ha sin egen uppfattning, men där är det ju så att kommunstyrelsen är arbetsgivare och där har vi tagit ett enhälligt beslut att byta kommundirektör. Att Saxfeldt gillar eller ogillar detta går inte riktigt att besvara.

Är det turbulent i moderaterna i Tranås?

– Det har inte varit turbulent under mina 21 år men det är klart att detta rör om i grytan och det vore löjligt att säga annat för hon har fungerat väldigt bra som ordförande i kommunfullmäktige även om hon har suttit en kort tid. Hon har lett möten på ett perfekt sätt men nu måste vi hitta en ny ordförande igen och det är svårt. Det är ett krävande arbete som tar mycket tid. Jag tror att kanske just tidsfaktorn är ett skäl till att hon nu slutar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer