Finalen på Ester Mosessons gymnasium i Göteborg varade i fem timmar och tio unga bagare kämpade om titlarna.
Förutom wienerbröden bakade Anna Säll även ett skådebröd format som en fiol.
– Mitt genomgående tema var ”att sätta en not”. Skådebrödet är jag lite extra stolt över eftersom jag använt många olika tekniker och två olika degar, säger Anna Säll i ett pressmeddelande.
Fem moment
Juryn bedömde finalisterna i fem moment: franskbrödsbullar, matbröd, vetebullar, wienerbröd och ett skådebröd eller en tårta.
Bakverken värderades sedan utifrån färg, smak, form och kreativitet.
– Fantastiskt smickrande och kul att jag fick en sådan fin placering. Jag gjorde mitt bästa och känner mig mer än nöjd med min insats. Jag var väl förberedd då jag övat i nästan två månader, så nervositeten släppte snabbt, säger Anna Säll.
Kvalificerat till landslaget
Hon har nu kvalificerat sig till Juniorbagarlandslaget och kommer senare i år tävla för att bli en av två bagare som kommer representera Sverige i EM för Unga bagare.
Anna Säll är ursprungligen från Jönköping, men arbetar numera på ett bageri i Solna.
Årets tävling var den 26:e i ordningen och den arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare och konditorer.
Samtliga tävlande är under 23 år.