Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Annelie Hägg (C) som är kommunstyrelsens ordförande leder arbetet i Emilkraften. Hör mer om hennes tankar kring otryggheten i Mariannelund i klippet. Foto: Emma Johansson/SVT

Annelie Hägg (C): ”Inte otryggt i Mariannelund”

Publicerad

Hyresgästföreningens initiativ om ett stormöte för att diskutera en ökad otrygghet i Mariannelund var en överraskning för Annelie Hägg (C). Enligt henne finns inga signaler på ett mer otryggt samhälle.

Det var i november som runt 200 deltagare samlades i Mariannelund för att diskutera en ökad otrygghet. Personer på mötet både bekräftade och nekade till att samhället nu upplevs som mer otryggt.

‍– Det upplevs inte som ett generellt problem med otrygghet. Men vi tar såklart alla sådana här signaler på allvar, för vi vill ju att alla invånare ska känna sig trygga, säger Annelie Hägg.

Höglandets mindre orter

Efter stormötet har en grupp bildats som består av politiker och representanter från invånare och föreningar. De ska träffas under december för att diskutera vad som behöver göras härnäst.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Maria Sandemo berättar om några av de brott som hon bevittnat i Mariannelund och även blivit utsatt för själv. Hör henne berätta mer i klippet. Foto: Emma Johansson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Höglandets mindre orter

Mer i ämnet