Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ger kommunen och IFK Värnamo sin bild av att föreningen faktureras för allsvenskt spel på Finnvedsvallen – som inte varit möjligt hittills i år. Foto: Viktor Fridén/SVT

Ännu en hemmamatch för IFK Värnamo flyttas från Finnvedsvallen

Uppdaterad
Publicerad

Finnvedsvallens gräsplan är fortfarande inte spelduglig till helgens hemmamatch mot Halmstad BK. Matchen kommer istället att spelas på Påskbergsvallen i Varberg på söndag.

Trots att de två tidigare hemmamatcherna flyttats från Finnvedsvallen har Värnamo kommun fakturerat IFK Värnamo för dem, vilket Värnamo Nyheter var först med att rapportera. Det ger kommunen och föreningen sin syn på i klippet ovan.

IFK Värnamo har hittills fått flytta sina två första hemmamatcher till Borås efter att gräsplanen inte fått godkänt av Svenska fotbollförbundet. Inte heller idag godkändes planen vid inspektionen.

– Det är givetvis inte roligt nu heller, även om vi nog var ganska förberedda på detta den här gången. Vi ska göra vårt allra bästa för att få till ett bra evenemang i Varberg. Vi har ett gott samarbete med Varbergs Bois och Påskbergsvallen, säger föreningens klubbchef Lisa Lidén.

Jönköping inte ledigt

IFK Värnamo har letat aktivt efter en ledig fotbollsplan i stora delar av södra Sverige. Men nu är det alltså klart att matchen kommer att spelas i Varberg på söndag klockan 14.00.

– Vi har varit i kontakt med Jönköping, Växjö, Mjällby, Helsingborg... Jönköping, som kanske hade varit vårt förstaval, hade inte möjlighet att ta emot oss. Då kände vi att Varberg var närmst och bäst på alla sätt.

Till helgen och den kommande veckan ser vädret ut att bli betydligt varmare, enligt SMHI.

– Jag tror inte det finns någon i Värnamo som är gladare för de värmegraderna jag ser på väderleksrapporten än jag. Det glädjer mig något enormt, säger Lisa Lidén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.