Barn- och utbildningsnämnden menar att de nu vidtagit starka åtgärder, se Mikael Hahn (S) berätta mer i videoklippet ovan. Foto: bildmontage: Martin Klevelid/SVT

Efter situationen på Withalaskolan – Politiker har fört samtal med tre elever

Uppdaterad
Publicerad

Ansvariga politiker på barn- och utbildningsnämnden i Vetlanda kommun har under dagen fört samtal med tre elever på Withalaskolan. Nu presenterar de också åtgärder som de menar kommer lösa den oroliga situationen bland barn och föräldrar.

Under dagen har ordförande i barn- och utbildningsnämnden, Mikael Hahn (S), tillsammans med 1:e och 2:e viceordförande i nämnden, besökt Withalaskolan. Detta efter ett fall av misstänkt våldtäkt mot barn och oroligheter under höstterminen.

Barn- och utbildningsnämnden menar att de nu vidtagit starka åtgärder, se Mikael Hahn (S) berätta mer i videoklippet ovan.

Politiker samtalade ensamma med barn

Utöver samtal med skolledning och lärare har politikerna samtalat ensamma med tre elever. De vill inte kommentera vad samtalen handlar om eller vad för elever detta rör sig om. Ingen annan vuxen närvarade vid samtalen.

Att ni som ansvariga politiker pratar med tre enskilda elever, är det er uppgift?

– Det vet jag inte, jag tycker det är bra. Många här i Vetlanda känner varandra så det är inte konstigt

Men är det inte skolans uppgift att hantera samtal med de här barnen?

– Det måste inte prata med oss men vi tycker det var intressant i detta fall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.