Se videoklippet ovan där mamman Lizéth berättar om problem på Withalaskolan och hur hon upplever situationen som förälder. Foto: Simon Fredling Jack/ Kristin Renulf, SVT.

Mamman Lizéth inte trygg med att lämna 13-åriga dottern på Withalaskolan

Uppdaterad
Publicerad

Hundratals människor, däribland många föräldrar, kräver nu ansvar av Withalaskolan efter att en tonåring under måndagen anhölls för våldtäkt mot barn. Nu berättar föräldrar om rädsla över att släppa sina barn till skolan.

Många föräldrar med barn på Withalaskolan engagerar sig nu tillsammans med förhoppningar på att få stopp på misstänkta brott och oroligheter på skolan. SVT har varit i kontakt med flera föräldrar som inte är trygga med att släppa barnen till skolan.

– Jag känner mig inte trygg överhuvudtaget med att lämna min dotter där, säger mamman Lizéth Björklund.

Se videoklippet ovan där Lizéth berättar om problem på Withalaskolan och hur hon upplever situationen som förälder.

Får medhåll från andra föräldrar

Flera föräldrar vittnar om samma problem som Lizéth berättar om på Withalaskolan. Andra föräldrar är också tveksamma till att låta sina barn gå till skolan.

– Jag vågar inte låta min dotter gå till skolan, säger en annan mamma efter händelsen.

Under ett dygn har Vetlanda kommuns Facebook-sida översvämmats av föräldrar och Vetlandabor som nu kräver förändring efter händelsen på Withalaskolan.

I videoklippet nedan ställer SVT:s reporter frågor till skolchefen om några av föräldrarnas funderingar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.