Kommunalrådet Andreas Sturesson (KD) vill satsa på Stadsparksvallen. Foto: SVT och Anna Hållams

Arena på Elmia blir ännu dyrare än vid Jordbron

Uppdaterad
Publicerad

Efter att planerna på en ny fotbollsarena vid Jordbron i Jönköping stoppades visar nu en ny utredning om Elmia att det skulle kosta 700 miljoner kronor att bygga där. Ännu dyrare än vid Jordbron. Nu hoppas kommunalrådet Andreas Sturesson (KD) att det nya kommunstyret ska satsa på Stadsparksvallen istället.

– Arenaprojektet på Jordbron var ekonomiskt oansvarigt och orimlig. Att förlägga en ny arena till Elmia skulle bli ännu dyrare. Vi kristdemokrater har hela tiden hävdat att det enda rimliga är att utveckla den arena vi redan har. Nu behöver fler partier ansluta sig till vår linje, anser Andreas Sturesson (KD).

Utredningen är klar – men ännu inte offentlig

Enligt Andreas Sturesson är arenautredningen klar och den visar att bygget av en ny arena på Elmia skulle kosta över 700 miljoner kronor. Det stoppade projektet med att bygga vid Jordbron skulle ha kostat drygt 500 miljoner kronor. Kristdemokraterna i Jönköping menar att kostnaden för att bygga om befintliga Stadsparksvallen skulle understiga 200 miljoner kronor och hoppas nu att den nya politiska majoriteten i kommunen ska satsa där istället.

Arenabygget i Jönköping

– Vi står fast vid att det enda rimliga är att satsa på att utveckla den arena vi har. Nu måste kommunens nya styre klargöra om de ställer upp på vår hållning eller om de tänker vara slösaktiga med skattebetalarnas pengar och istället satsa på en ny arena på Elmiaområdet, menar Andreas Sturesson (KD).

Utredningen om arenabygge vid Elmia är ännu inte offentlig. SVT har även sökt kommunalråden Ann-Mari Nilsson (C) och Peter Jutterström (M) för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arenabygget i Jönköping

Mer i ämnet