Mats Tidstrand, klubbordförande i J-Södra Foto: SVT

J-Södra: ”Vår position i serien har fått politikerna att skynda på”

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen presenterade en majoritet av de politiska partierna i Jönköpings kommun sitt beslut i arenafrågan. Nu står det klart att Stadsparksvallen byggs om för att klara kraven för allsvenskt spel. J-Södra, som just nu leder superettan och har chans att gå upp i allsvenskan, ger tummen upp.

J-Södra har varit delaktig i dagens beslut att renovera Stadsparksvallen till allsvensk standard och klubbens ordförande Mats Tidstrand är nöjd och glad och dagens beslut.

– Vi har varit ganska så intensiva i våra påtryckningar den senaste tiden med tanke på den situationen som nu dykt upp och där det inte är helt orimligt att vi kan komma att spela i allsvenskan nästa säsong.

Arenabygget i Jönköping

– Vår position i tabellen samt det faktum att vi inte kan få dispens en gång till att spela på en arena som inte uppfyller regelverket har fått politikerna att fatta ett snabbt beslut, säger Tidstrand till SVT.

Stadsparksvallen ska enligt beslutet byggas om i tre etapper där den första etappen ska vara klar till säsongsstart 2020. I den etappen finns de grundläggande krav som finns för allsvenskt spel. Skulle J-Södra gå upp kan de alltså spela i Jönköping.

”Bra med ombyggnad i tre etapper”

Är ni nöjda med att det blir Stadsparksvallen?

– Vi i klubben har ju förespråkat Stadsparksvallen. Vi hade väl positiva åsikter om det som planerades på Jordbrovallen, men det är ju historia idag. Med de förutsättningar som nu är aktuella är Stadsparksvallen vårt huvudsakliga önskemål. Det är även positivt att Vallen byggs om i etapper, det säkerställer att vi kan bedriva verksamheten på arenan.

Vad tycker ni om att det blir konsgräs?

– Vår grundinställning är att vi förespråkar naturgräs, men samtidigt måste vi ha respekt för att arenan måste kunna användas till mer än bara elitverksamhet. Nu ligger ju denna fråga i etapp tre och jag hoppas att det kommer att finnas en utveckling av olika alternativ, till exempel hybridgräs.

Vågar du hoppas att spaden verkligen sätts i jorden i höst?

Ja nu finns det ju ett blocköverskridande beslut så det får vi verkligen hoppas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arenabygget i Jönköping

Mer i ämnet