Företaget Leading Edge Material Corps, tidigare Tasman Metals, försöker få tillstånd för att starta gruvdrift vid Norra Kärr. Foto: Victor Lundberg / TT

Ärendet Norra Kärr nu hos Länsstyrelsen

Uppdaterad
Publicerad

Bergsstaten har nu lämnat över ärendet angående eventuell gruvdrift vid Norra Kärr till Länsstyrelsen. Sedan 2012 har företaget, som nu heter Leading Edge Material Corps, försökt få tillstånd för att borra i området.

Turerna kring eventuell gruvdrift vid Norra Kärr har varit många och efter att regeringen återförvisat ärendet till Bergsstaten, är det nu Länsstyrelsens tur att yttra sig.  Det handlar om synpunkter på markanvändning, naturresurshållning och den miljökonsekvensbeskrivning som det kanadensiska företaget lämnat in tillsammans med ansökan.

Länsstyrelsen i Jönköpings län efterlyser nu synpunkter, på bland annat miljökonsekvensbeskrivningens innehåll, från allmänheten. Senast den 15 maj ska dessa ha inkommit till Länsstyrelsen som har fram till den 15 juni på sig att lämna sitt yttrande till Bergsstaten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.