I helgen väntar tävlingar på Rocksjön i centrala Jönköping. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto: Jönköpings kanotklubb

Årets sista stora kanottävling avgörs på Rocksjön

Publicerad

Nu i helgen kommer det att vara full fart på Rocksjön i centrala Jönköping då årets stora kanottävling går av stapeln. Det är dags för Jönköpings kanotregatta med lokala förmågor och landslagskanotister.

Det kommer att vara mycket lokalt i regattan i Rocksjön i helgen. Huskvarna och Jönköpping kommer att bara representerar i de föesta klasser.

I seniorklassen tog Fredrik Karlsson medalj i Nordiska mästerskapen och vill gärna stå på prispallen igen i H22.

Emma Andersson visade fin form på Dalslands kanot Marathon DKM med en andra plats och kommer visa var hon går för på kanotregattan och Greta Helleblad har tagit flera medaljer under sommaren och givetvis är hon på plats och slås om medaljerna tillsammans med Emma i D22 klasserna, skriver hemmaklubbarna i ett pressmeddelande.

Tävlingarna pågår både lördag och söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.