Foto är taget vid annat tillfälle. Foto: Johan Nilsson/TT

Åskoväder har slagit ut vattenförsörjningen i Nissafors

Uppdaterad
Publicerad

Under natten har det pågått ett åskoväder i Nissafors i Gnosjö kommun som har slagit ut vattenförsörjningen till samhället. Kommunen har kört ut vattentankar till skolan och Köpmangatan i Nissafors medan de arbetar för att reparera skadorna.

– Våra pumpar som förser Nissafors med vatten slogs ut på grund av åskan. Personal är på plats och arbetar med problemet. Vi levererar sedan klockan 11 begränsad mängd vatten, säger Jan Sandberg, teknik- och fritidschef på Gnosjö kommun.

Lågt tryck i ledningarna men ingen påverkan på vattenkvaliteten.

– Man kan märka av det genom att det är lågt tryck i ledningarna och upplever man missfärgningar rekommenderar vi att man låter det rinna en stund. Det är ingen påverkan på kvaliteten, säger Jan Sandberg.

Jan Sandberg uppmanar boende i Nissafors att meddela varandra att vatten har körts ut med vattentankar.

– V har gått ut med information via webben och massutskick via sms men vi är glada om de som känner till vattenskadan meddelar de som inte har så lätt att ta sig till informationen, säger Jan Sandberg.

Så skyddar du dig mot åskan 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.