Foto: SVT

Åtal väckt mot misstänkt serievåldtäktsman

Uppdaterad
Publicerad

En 38-årige man som varit häktad misstänkt för fyra fall av grov våldtäkt och människorov, åtalas nu vid Eksjö tingsrätt för grov misshandel mot en kvinna i Nässjö kommun.

Mannen greps i Thailand i juni efter att ha varit häktad i sin frånvaro för grov våldtäkt och människorov. De brotten misstänks mannen ha begått i och omkring Örebro.

LÄS MER: Efterlyst serievåldtäktsman gripen i Thailand

Misstänkt serievåldtäktsman

Mannen släpptes nyligen ut häktet i Örebro men misstankarna mot honom för de brotten kvarstår. Men fri blev han aldrig utan flyttades direkt till häktet i Jönköping på grund av att han misstänks för en grov misshandel av en kvinna i Nässjö kommun som skedde i maj i år.

Hänsynslöst våld

Enligt åtalet ska 38-åringen ha knuffat kvinnan, lyft upp och släppt ner henne i golvet ett par gånger, släpat henne, tagit strypgrepp och slagit henne. Han ska också ha sparkat henne i ansiktet, på huvudet och på låren.

Kvinnan blev medvetslös och fick flera skador, bland annat fraktur på ögonhålan, hörselnedsättning på grund av skadad trumhinna, näsblod, blåmärken, och hudavskrapningar. Hon fick även ena armbågen vriden ur led.

Straffats förut

Den nu åtalade mannen har enligt åtalet visat särskild hänsynslöshet och ska ha begått gärningen med uppsåt. Mannen förnekar brott.

Mannen har vid två tillfällen tidigare dömts till långa fängelsestraff för grova sexualbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt serievåldtäktsman

Mer i ämnet