Mullsjö IF är en av alla fotbollsföreningar i länet som har en automower som sköter klippningen av fotbollsplanerna. Foto: Fredrik Weibull/ SVT

Robotgräsklippare fixar gräsmattan åt allt fler fotbollsföreningar

Uppdaterad
Publicerad

Allt fler fotbollsföreningar i länet har robotgräsklippare som sköter klippningen av planen, efter som det är svårt att få folk att göra det ideellt. I Mullsjö har man investerat i en klippare som kan styras via en app.

Mullsjö IF hade under en längre tid svårt att få någon att klippa deras fotbollsplaner – både ideellt och mot betalning. Därför beslutade de sig för att investera i en robotgräsklippare.

– Vi hade svårt att få någon att klippa ideellt eller mot betalning, då var vi tvungna att hitta nya lösningar. Då kom en person i styrelsen som lyfte iden med att skaffa en robotgräsklippare, säger Emil Fritzell, sekreterare i Mullsjö IF.

Digitala lösningar

Föreningslivet bygger ju på ideella krafter. Vad tänker du om det nu när fler saker sköts med digitala hjälpmedel ?

– Det är väl så det ser ut generellt i samhället att det är svårare att få folk att engagera sig ideellt, säger han. 

I klippet berättar Emil Fritzell vad de har för andra digitala lösningar de har på gång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.