Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Även hot och hat mot Värnamos oppositionsråd Anetté Myrvold (S)

Uppdaterad
Publicerad

Även Värnamo kommuns oppositionsrådet Anetté Myrvold (S) har utsatt för hat och hot i samband med de politiska turerna kring den nya fotbollsarenan.

– Min brevlåda har fyllts med matrester, berättar hon från talarstolen under onsdagens kommunfullmäktige.

Efter många turer är det idag onsdag dags för kommunfullmäktige i Värnamo att rösta i frågan om en ny fotbollsarena i Värnamo. Och i samband med debatten i fullmäktige berättade Anetté Myrvold (S) om den hårda tonen den senaste tiden.

– Att skrämma människor till tystnad är inget annat än ett hot mot demokratin, säger hon.

Hör mer i klippet ovan.

Hilding (C) valde att inte rösta

Det var på kommunstyrelsens möte i början av juni som centerpartisten Johan Hilding valde att rösta på oppositionens förslag om att skjuta på arenabygget i tre år. Men beslutet rörde upp starka känslor och Hilding gick senare ut och berättade att han kommer att avstå från att rösta i kommunfullmäktige.

– Det är min fru och dotter som inte mått så bra, jag har övervägt allt och därför har jag tagit detta beslutet, sa Johan Hilding till SVT under förra veckan.

Inger Axelsson (C) har gått in som ersättare för Hilding och hon ska rösta ja till den nya arenan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.