Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
IFK Värnamos klubbchef Lisa Lidén lämnar Socialdemokraterna på grund av att partiet vill skjuta upp bygget av en ny fotbollsarena. I klippet hör du henne berätta mer om beslutet. Foto: SVT

IFK Värnamos klubbchef lämnar S efter arenakonflikten

Uppdaterad
Publicerad

På grund av att Socialdemokraterna vill skjuta upp bygget av en ny fotbollsarena lämnar nu IFK Värnamos klubbchef Lisa Lidén partiet.

Orsaken till att Lisa Lidén med omedelbar verkan lämnar Socialdemokraterna och uppdraget som ledamot i barn- och utbildningsnämnden är att partiet var med och röstade för att skjuta upp bygget av den nya fotbollsarenan i Värnamo, vilket P4 Jönköping var först med att rapportera.

– Det är svårt att företräda ett parti som vill skjuta upp arenabygget, säger hon när SVT Nyheter Jönköping intervjuar henne på måndagseftermiddagen.

I klippet ovan hör du henne berätta hur hon ser på sitt beslut att avsäga sig det politiska uppdraget i kommunen och att hon lämnar Socialdemokraterna.

Politisk strid

Arenafrågan i Värnamo kommer att avgöras i kommunfullmäktige den 21 juni och det skiljde bara en röst mellan den styrande alliansen och oppositionen. I och med att Johan Hilding (C) röstade med oppositionen i kommunstyrelsen för att skjuta på arenabygget, behövde alliansen hitta en röst till för att få majoritet för att fullfölja arenabygget.

V vänder i frågan

Men måndagskvällen rapporterar Värnamo Nyheter att den styrande alliansen inte kan hoppas på Vänsterpartiet längre, som har svängt om arenan. Partiet har två mandat i fullmäktige och är nu emot att kommunen ska bygga en allsvensk arena.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.