Ny värdering klar – Axamoskog värd 15 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Den nya värderingen av Axamosskogen är nu klar. Priset sattes till 15 miljoner. Vilket är hundratusen lägre än tidigare värdering.

Kritikerna menade att den privata fastighetsägare som skulle köpa skogen fick den till ett vrakpris. Att den egentligen var värd betydligt mer om framtida utveckling av området vägdes in.

Affären är en del i en större uppgörelse där fastighetsägaren säljer fyra hektar mark vid Munksjön till komunen för 123 miljoner kronor. Kravet från fastighetsägarens sida var dock att få köpa marken vid Axamo för 15 miljoner.

Munksjösatsningen

Oberoende

Men kritiken var hård och därför kallades ytterligare en oberoende värderingsmäklare in – LRF Konsult. Och på måndagen blev de klara med sitt uppdrag och priset sattes alltså till 15 miljoner.

— Det är bra, det visar att den förra konsulten också gjorde ett bra arbete. LRF Konsults värdering förstärker ju vår tidigare värdering, kommenterar kommunalrådet Carin Berggren (M).

Men trots den nya värderingen så kan ärendet komma att tas om eftersom den politiska oenigheten är stor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Munksjösatsningen

Mer i ämnet