Fredrik Eiserman och några av hans bakverk. Foto: Montage/Pressbild

Bagare från Jönköping vann andra pris i Årets Bagare 2018

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Eiserman tog på torsdagen hem andraplatsen i Årets Bagare 2018 när tävlingen avgjordes för femte året i rad.

25-årige Fredrik Eiserman kommer från Bankeryd i Jönköping men bor numera i Stockholm. Han är chefskonditor på Valhallabageriet och  har tidigare bland annat varit konditor på konditori Rosetten i Taberg.

Fredrik kom på andra plats i Årets Bagare 2017 och en andraplats blev det även i år.

Särskilt bra matbröd

Enligt juryns höll Jönköpingsbagaren en genomgående hög nivå i samtliga bakverk, men imponerade särskilt på juryn med tävlingsmomentet ”Matbröd”, ”där han utnyttjade kombinationen av klassisk hantverksskicklighet och nytänkande. Fredriks matbröd höll hög kvalitet i såväl smak och textur som estetisk utformning”.

Fredriks matbröd som tog hem silvermedaljen var inspirerat av det marockanska köket och innehöll kryddor som inlagd citron och fänkålsfrön.

”Väldigt stolt”

Han berättar i ett pressmeddelande att han var extra stolt över att hans tekniker satt bra, som kavlingen och snittningen.

– I dag har jag tävlat mot riktigt duktiga bagare och det är ju ett kvitto i sig att få vara med i det här sammanhanget. Jag känner mig väldigt stolt och glad över min pallplats. Jag har lagt ner mycket tid på min träning så det känns självklart bra att se att det har givit resultat. Med bullarna har jag strävat efter att få in nya smaker så att de blir både vackra, goda och innovativa, säger Fredrik Eiserman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.