I april flyttas ett 70-tal barn från Tallkottens förskola eftersom de nuvarande lokalerna kan vara hälsovådliga. Foto: Mullsjö kommun

Barn får byta förskola i Mullsjö på grund av hälsorisker

Uppdaterad
Publicerad

Drygt 70 barn i Mullsjö måste byta förskola redan i april i stället för efter sommaren som var planerat. Orsaken är att finns indikationer på att det kan finnas hälsorisker med inomhusmiljön i de befintliga lokalerna.

Det är kommunens äldsta förskola, Tallkotten, som flyttar till nya lokaler av säkerhetsskäl.

– Vi gjorde en utredning som visade att det finns risker med att vara i lokalerna, det måste utredas vidare så att vi vet vad som är problemet, men då vill vi ta det säkra före det osäkra, säger Joseph Tornell (KD), barn- och utbildningsnämndens ordförande i Mullsjö.

Planerad flytt tidigareläggs

Det har under flera år planerats för att bygga en ny förskola för att ersätta Tallkotten, eftersom lokalerna är gamla och slitna.

Har någon i personalen eller något barn blivit sjukt?

– Jag vet inget som indikerar på det. Jag vet inte om man kan säga att det är på grund av det heller. Däremot har vi hört att de upplever att det är obehag ibland i lokalen, säger Joseph Tornell.

Från den 2 april och framåt kommer Tallkottens förskola hålla till i Björksäters skolas tidigare lokaler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.