Bedragarna ger sig ofta på äldre kvinnor; i regel 85 år eller äldre och som lever ensamma. Foto: TT

Bedrägeribrotten mot äldre fortsätter att öka i polisregion Öst

Uppdaterad
Publicerad

Flera bedrägeribrott där äldre fått besök i sina bostäder har anmälts den senaste tiden i polisregion Öst. Nu uppmanar polisen anhöriga att prata med sina äldre släktingar för att de inte ska låta sig luras.

De senaste tio dagarna har minst tio anmälningar gällande åldringsbrott, så kallad fysisk vishing, inkommit till polisen i region Öst. Ökningen syns i Östergötland och Södermanland. Personer i Jönköpings län är också drabbade men inte i samma utsträckning som i de andra två länen.

– Vi måste fortsätta prata med våra äldre för att förebygga brott. Detta måste få ett slut, vi måste försöka nå så många som möjligt, säger Mikael Månsson som är förundersökningsledare bedrägeribrott på regional nivå.

Polisen har tidigare genomfört informationsinsatser för att varna för bedrägierna. Förövarna ger sig ofta på äldre kvinnor; i regel 85 år eller äldre och som lever ensamma. I klippet nedan hör du mer om det:
 

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bedragarna ger sig ofta på äldre kvinnor; i regel 85 år eller äldre och som lever ensamma. Foto: TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.