Besöksförbudet på sjukhusen kvarstår. De anhöriga som vill träffa den som är inlagd kan hitta andra sätt att hålla kontakten. Se mer om det i klippet. Foto: TT/Arkivbild

Besöksrestriktionerna på sjukhusen i Jönköpings län kvar tills vidare

Publicerad

Det är oklart hur länge de besöksrestriktioner som infördes för en tid sedan på länets sjukhus kommer att vara kvar. I dagsläget finns inget som tyder på att restriktionerna ska hävas och regionen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Samtidigt har besöksrestriktionerna gjort att patienter och anhöriga hittar alternativa metoder för att ses, mer om det i klippet.

Den 13 mars införde Region Jönköpings län besöksrestriktioner vid länets tre sjukhus, på grund av coronaviruset. Det innebär att det inte är tillåtet att besöka patienter som är inlagda på länssjukhuset Ryhov, Värnamo sjukhus och Höglandssjukhuset i Eksjö.

– Jag tror att folk förstår varför vi har restriktionerna och vi upplever att de följs, säger Kjell Ivarsson, sjukvårdsdirektör för verksamhetsområdet kirurgisk vård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet