• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Två bilar totalförstördes i brand. Foto: Mattias Landström/Nyhetswebben

Bilar förstördes i brand på Råslätt

Uppdaterad
Publicerad

Två bilar blev helt utbrunna på Råslätt i Jönköping. Det kom även larm om brand i ett soprum.

Strax innan midnatt, natten till långfredagen, kom larm till SOS om bilbrand i Jönköping, vid idrottsplatsen på Råslätt. Några minuter senare larmades det om brand i en mindre byggnad på Havsörnsgatan på Råslätt.

Enligt polisen blev två bilar helt utbrunna i bränderna. Utöver det skadades några fordon och fick bland annat krossade fönster.

Räddningstjänsten släckte bränderna och ingen person ska ha kommit till skada.

Inga misstänkta

Polisen har gjort en anmälan om skadegörelse. Det finns inga misstänkta personer i nuläget.

– Vi är helt beroende av allmänheten, av att de ger oss iakttagelser på ett bra sätt, säger polisens presstalesperson Johnny Gustavsson.

Branden i byggnaden visade sig vara rök i ett soprum.

– Någon har smällt av en smällare därinne som orsakat rökutveckling och krutlukt, säger Oscar Öster, vakthavande befäl på polisregion Öst, till Jönköpings-Posten.

Det är oklart om bränderna har något samband med gårdagens manifestation.

Soptunnebrand

Vid 23-tiden brann det även i soptunnor vid Slottskapellets kyrkogård i Jönköping. Ingen person ska ha kommit till skada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.