Foto: SVT/arkivbild

Bilist körde ihjäl hund på kyrkogård – smet från platsen

Uppdaterad
Publicerad

En bilist körde strax före klockan 18 på torsdagen ihjäl en hund inne på Östra kyrkogården i Jönköping. Bilföraren smet från platsen och ännu har polisen ingen misstänkt.

Det var vid 18-tiden som polisen fick samtal om olyckan. En kvinna i 25-årsåldern hade varit ute och gått med sin hund inne på kyrkogårdsområdet då en bil kommit körande i hög hastighet och kört på hunden.

– Enligt vittnen ska hastigheten ha varit upp mot 60-70 kilometer i timmen, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen.

Skärrad efter händelsen

Kvinnan klarade sig undan händelsen utan fysiska skador.

– Hon är naturligtvis skärrad över det som inträffat.

Enligt vittnen ska det ha varit en kvinna som kört bilen, som sedan ska ha försvunnit i riktning mot Ekhagen. Polisen har sökt med patruller i området, men vid 19-tiden hade ingen misstänkt för brottet påträffats.

Det är i nuläget också lite oklart vilka brottsrubriceringar det kan bli tal om.

– Det är ju lite speciell lagstiftning när djur körs på. Det kan rubriceras som skadegörelse eftersom djur räknas som någons egendom, säger Björn Öberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.