Bilen som stoppades hamnade i en trädgård. Foto: Mattias Landström

Bilist smet från polisen – prejades i bostadsområde

Uppdaterad
Publicerad

En bilist smet under fredagskvällen från polisen i samband med en kontroll på landsväg 842 i Barnarp. Efter en halvtimmes efterföljande tog bilturen slut efter att polisen använt en polisbil som ”plåtstopp”.

Det var strax innan klockan 22 som polisen beslöt att stoppa och kontrollera en bilist på lansväg 842 i Barnarp. Men någon plan på att lyda polisen tycks bilisten inte ha haft, istället körde föraren ifrån polisen som följde efter med flera patruller.

Enligt polisen ska bilisten ha kommit upp i hastigheter runt 160 kilometer i timmen. Klockan 22:15 tog färden emellertid stopp på Centrumvägen i Tenhult. Polisen hade då använt sig av verktyget ”plåtstopp” vilket innebär att en polisbil användes som ett verktyg för att stoppa bilistens framfart. Bilen ska ha hamna i en trädgård.

Innebär det inte en fara för allmänheten att stoppa en bil på detta sätt i ett bostadsområde?

– Vid plåtstopp så görs en bedömning hur man på bästa sätt får stopp på den flyenade bilen, man gör en riskbedömning. Nu vet jag inte hur fort det gick just här, men i det här fallet använde man sig av prejning. Det är något som patrullerna och vakthavande befäl tar ställning till hur man ska agera i varje enskilt fall, säger Dennis Johansson Strömberg presstalesperson.

I bilen befann sig bara föraren, en man i 20-årsåldern som fördes till sjukhus med ambulans med oklara skador. Mannen är misstänkt för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning samt ringa narkotikabrott eget bruk.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer