Blandade reaktioner på höstbudgeten

Uppdaterad
Publicerad

Får både ris och ros av Jönköpingsborna.

Idag presenterade regeringen sin höstbudget som bland annat innebär sänkt skatt för pensionärer, sänkt RUT-avdrag, höjd föräldrapenning och höjd bränsleskatt.

–Efter åtta år av skattesänkningar är det nu dags att investera i välfärden. Det är viktigt att vi får en ny färdriktning i politiken som innebär fler i arbete och stark tilltro till välfärden, säger Ilan de Basso(S), kommunalråd i Jönköping.

Höstbudgeten 2015

Från borgerligt håll är man mer kritisk:

–Den här höstbudgeten innebär att många svenskar får mindre i plånboken i form av höjd skatt, kommenterar Ann-Mari Nilsson(C), kommunalråd i Jönköping.

Och bland de personer som SVT träffar på stan i Jönköping är reaktionerna på höstbudgeten blandade:

–Den höjda bränsleskatten kommer påverka mig en hel del eftersom jag pendlar så långt varje dag. Jag kör 14 mil eftersom jag pendlar till Sävsjö från Jönköping, tycker Maria Ljunggren

Men är du för eller emot skattehöjning?

–Jag är självklart för eftersom det behövs skattehöjningar på bränsle, säger hon.

Småbarnsmamman Jenny Hallberg hade hoppats på mer i budgeten:

–Jag är besviken över att det inte blir höjt barnbidrag som regeringen tidigare har utlovat. Dom lovar så mycket hela tiden, säger hon.

Evelina Olsson är mer positiv till regeringens budget:

– Jag tycker exempelvis att det är bra med en skattesänkning för pensionärer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Höstbudgeten 2015

Mer i ämnet