Madelaine Andersson, transfusionsmedicin Ryhov. Foto: Lii Almnäs Regionen/Stina Stjernkvist TT

Blodgivare i Nässjö får ta bussen

Publicerad

Från och med månadsskiftet får blodgivarna i Nässjö kommun i framtiden lämna blod i Regionens blodbuss som då och då kommer till orten. Anledningen är att de nuvarande, permanenta, lokalerna är uppsagda.

550 blodgivare i Nässjö kommun är i framtiden hänvisade till att lämna blod i en speciell blodbuss, det uppger Smålands Dagblad.

Anledningen är att den nuvarande verksamheten kommer att avvecklas eftersom lokalerna inte används i tillräckligt stor utsträckning samtidigt som blodbussen är en bra verksamhet.

– Vi räknar inte med att blodgivarna slutar ge blod på grund av det här. Vi har i stället sett på andra håll att när blodbussen blir synlig i samhället ökar nyanmälningarna för att bli blodgivare, säger Madelaine Andersson, som är områdeschef för Transfusionsmedicin i regionen till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.