Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Silvia från Jönköpings län känner oro sedan hon drabbats av stöld ur sin BMW. Hör henne berätta mer i klippet ovan. Foto: Foto privat/SVT

BMW-ägaren: ”Vi ska inte behöva sälja våra bilar”

Uppdaterad
Publicerad

Stölder ur BMW-bilar har ökat explosionsartat den senaste tiden. Polisen utreder nu över hundra brott. Än så länge har de inga tydliga spår, men säger att brotten kommer klaras upp. Men BMW-ägaren Silvia som bor i Jönköpings län känner stor oro efter att hon blev drabbad.

Silvias granne ringde på Silvias dörr efter att ha sett att fönsterrutan till deras bil var krossad. Det skulle visa sig att någon brutit sig in och stulit flera BMW-delar till bilen.

– Instrumentpanelen var utriven, ratten, radion, vår cd, navigatorn, allt var bara borta, det kändes fruktansvärt obehagligt, säger Silvia.

I region Öst har polisen fått in 130 anmälningar om stölder ur BMW-bilar. Just nu utreder de cirka 100 fall. Men än så länge har polisen inga klara spår att gå på säger Ann Lindqvist på polisen.

Troligtvis utländska ligor

– Det är ganska svårutredda brott eftersom de sker nattetid. Vi måste fortsätta som vi gjort, be om hjälp av allmänheten, säkra bevisning och försöka säkra DNA.

Ann Lindqvist säger till SVT att de arbetar med hypotesen om att det rör sig om ligor från Rumänien eller Litauen. Hon säger även att det skulle kunna bli aktuellt att polisen kommer arbeta med ärendet utanför Sverige.

”Måste få ett slut”

Men Silvia ställer sig fortfarande frågande till hur pass högt polisen prioriterar BMW-brotten.

– Många drabbas, i flera städer, det måste få ett slut, om man inte får tag på de här ligorna får polisen måste sätta in fler resurser. Det ska inte behöva vara så att vi BMW-ägare ska behöva sälja våra bilar.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Polisens teori kring BMW-tjuvar

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer