Evakuerade från husen intill det garage där explosionen inträffade har samlats i en lokal strax intill. -Jag vaknade av en stor smäll, berättar Filip Tallåker. Foto: SVT

Boende: ”Vaknade vid tretiden av en stor smäll”

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan fem bultade räddningstjänsten på dörren och Filip Tallåker och övriga boende fick beskedet att de var tvungna att lämna sina hem.

– Jag vaknade av en stor smäll, berättar Tallåker som tillsammans med flera andra nu evakuerats till en lokal i närheten.

Ett 40-tal personer samlades under morgonen i en skollokal närheten av platsen där en explosion inträffade vid tretiden natten till torsdagen. SVT:s reporter på plats beskriver stämningen som relativt god, många pratar om hur de väcktes av explosionen som tog en persons liv. Personer på platsen berättar att man efter explosionen hörde en person som skrek av smärta.

– Jag vaknade vid tretiden av en stor smäll, säger Filip Tallåker som bara bott i huset i några veckor.

Våldsvågen i Värnamo

– Jag blev helt förvånad och sedan kom polis och räddningstjänst och sade att jag var tvungen att gå ut. Vi fick inte gå ut på framsidan, så jag såg ingenting. Nu vet jag inte hur länge vi får stanna här.

Polis är på plats för att prata med de evakuerade och informera om vad som kommer att hända. Strax innan klockan 12 kunde de boende återvända till sina hem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Värnamo

Mer i ämnet