Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Niklas Salo hörde smällar när han och sonen var ute och rastade hunden. Foto: Pernilla Bursell/SVT

Öxnehagabo hörde smällar redan vid midnatt

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort område på Öxnehaga i Huskvarna var under söndagen avspärrat då polisen under natten fått in larm om skottlossning.

Klockan var strax innan fyra på natten till söndagen när polisen larmades till platsen. En man i 20-årsåldern hittades allvarligt skadad och fördes till sjukhus. Mannens skador ska enligt polisen tyda på att han kan ha blivit skjuten.

Poliser och tekniker var på plats under morgonen, men hävde avspärrningen strax efter klockan ett. Rubricering är försök till mord.

Skjutning Öxnehaga Huskvarna

Hörde smällar

Trots att polisen fick larm vid fyratiden, uppger vittnen till SVT att smällar ska ha hörts redan fyra timmar tidigare. Niklas Salo, som bor i området, hörde smällar vid midnatt.

– Jag och min son rastade hunden. Vi hörde lite dova smällar och min son sa ''pappa, det lät som skott'', berättar Niklas.

Öxnehaga känns osäkrare

Flera som bor i området går längs med avspärrningarna och berättar för SVT att de känner sig oroliga.

– Vi har en 12-årig son som går hem själv efter träningarna, det är klart man blir orolig. Framförallt nu när det börjar bli mörkt ute, säger en av de som SVT pratar med.

En äldre dam som bott på området länge berättar att hon senast igår kväll sa till två ungdomar att de borde gå hem.

– Jag blev orolig och kände att de inte borde vara ute sent på kvällen. Det är otäckt, jag som brukar gå promenader där med, berättar hon och pekar upp mot avspärrningarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutning Öxnehaga Huskvarna

Mer i ämnet