Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen larmades till Öxnehaga i Huskvarna natten till söndag. Foto: Mattias Landström/jkpg.news

Grovt våldsbrott i Huskvarna – misstänkt skottlossning

Uppdaterad
Publicerad

En man har skadats i vad polisen beskriver som ett grovt våldsbrott i Huskvarna. Mannen ska enligt polisen ha skador som tyder på att han blivit skjuten.

Polisen larmades till Öxnehaga i Huskvarna strax före klockan fyra på söndagsmorgonen om skottlossning. När de kom till platsen hittades en man i 20-årsåldern med allvarliga skador.

Enligt uppgifter till TT ska skadorna inte vara livshotande, men mannen vårdas fortfarande på sjukhus. Händelsen rubriceras nu som försök till mord.

Skjutning Öxnehaga Huskvarna

Polisen utreder också om det finns kopplingar till gängkriminella konflikter.

– Vi har inte någon tydlighet i om det finns sådana kopplingar nu men det är något vi utreder, säger Camilla Larsson, vakthavande befäl vid polisen till TT.

Kommunens samarbete med polisen

Tillsammans med det kommunala bostadsbolaget Vätterhem, som har många hyresgäster på Öxnehaga, har Jönköpings kommun under söndagen samverkat med polisen angående säkerheten i området.

Utöver detta kommer även bland annat säkerhetsavdelningen, socialtjänst och företrädare för skolorna samlas för att komma fram till vilka satsningar som kan göras.

– Vätterhem kommer att gå ut med information till hyresgäster under dagen kring det vi vet och hur vi agerar framöver. Vi kommer också att ha mer personal på området och genomföra trygghetsskapande åtgärder, säger Raymond Paska, vd för bostadsbolaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutning Öxnehaga Huskvarna

Mer i ämnet