David Gustafsson och Erik Brännström samt målvakten Adam Åman är uttagen i den svenska JVM--truppen. Foto: TT

HV-spelare klara för junior-VM

Uppdaterad
Publicerad

Förbundskapten Tomas Montén presenterade idag sin preliminära trupp till JVM i Vancouver, Kanada, som spelas 27 december till 6 januari. Tre spelare med HV-anknytning har tagits ut.

David Gustafsson, Adam Åman och Erik Brännström  är de tre HV-klingande namnen som har tagit plats i bruttotruppen till junior-VM i Kanada.

HV-centern David Gustafsson får nu ytterligare en chans att spela junior-VM. Gustafsson var ju på håret att få en plats förra året, men sållades bort strax innan avresan. Nu är han åter med i Monténs trupp.

– Stabil center en duktig tvåvägsspelare och väldigt viktig i avgörande situationer, sade Montén om Gustafsson då han presenterade truppen idag.

Även målvakten Adam Åman som debuterade för HV71 förra säsongen men som är utlånad till Oscarshamn är uttagen i JVM-truppen.

HV-talangen i AHL

Erik Brännström som inför denna säsongen lämnade HV71 för NHL och Vegas Golden Knight men som i höst spelat i AHL-laget Chicago Wolves är också med i Juniorkronorna. Brännström var med även förra året då Sverige tog silver.

– Brännström är en spelmotor som var en av våra bärande backar i fjol och tog stort ansvar, sade förbundskapten Tomas Montén om den förre HV-talangen.

Truppen kommer att minskas med tre spelare inför avfärden mot Kanada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.