Bensintjuvar har under helgen varit framme och borrat hål i flera bilar och stulit bensin. Foto: Privat

Bränsletjuvar orsakade utsläpp

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten i Nässjö fick under måndagsmorgonen rycka ut för att sanera efter ett bensinläckage från en bil. Väl på plats upptäcktes att det var hål i flera bilar.

Bilarna stod parkerade utanför ett hyreshus och personal från räddningstjänsten hittade totalt fem vars tankar var förstörda. På två av bilarna var tanklocken uppbrutna.

– Någon har på något sätt gjort hål i tankarna. Vi har haft en patrull på plats för att undersöka saken närmare, säger Björn Öberg, polisens presstalesman.

Ingen misstänkt finns i nuläget och det är oklart om polisen kommer att inleda någon förundersökning. Polisen jobbar med att lokalisera bilägarna.

– Jag ska kontakta patrullen som varit på plats för att få besked, säger Björn Öberg.

Blev av med 50 liter

Jens Nord som bor i Nässjö, råkade också ut för bränsletjuvar under helgen. I lördags hittade han sin nytankade bil tom.

– Jag och min sambo skulle åka och handla och när jag kommer till bilen upptäcker jag en stor blöt pöl under, säger han.

Jens lyfte upp bilen med domkraft och upptäckte då hålet i tanken.

– Jag blev arg och ringde polisen och försäkringsbolaget. Polisen sa att de kan inget göra, så de skickade aldrig ut någon patrull.

Vad tänker du om det som du råkat ut för?

– Jag tänker inga snälla tankar om de som gjort det här. De tjänar hundralappar medan jag förlorar tusenlappar. Det ställer till med mycket besvär både ekonomiskt och praktiskt. Nu är jag utan bil medan den repareras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.