Butikspersonal utsatta för väpnat rån i Sävjö

Uppdaterad
Publicerad

Vid 19-tiden på fredagskvällen kallades flera polispatruller till en matbutik i Sävsjö kommun efter larm om ett väpnat rån.

En ensam gärningsman ska ha kommit in i butiken och hotat personalen med ett föremål. Han tvingade till sig gods och försvann sedan från platsen.

– Som jag förstår det ska det enbart vara varor som han fått med sig och inte till något större värde, säger Angelica Israelsson Silfver, polisens presstalesperson.

Ingen skadades

Brottsplatsen spärrades av under kvällen och polisen bedrev spaning i området. En person hämtades in till förhör men greps inte.

– Han är i nuläget inte misstänkt, men vi jobbar fortfarande aktivt med ärendet.

Ingen ur personalen i butiken ska ha skadats i samband med händelsen. Under lördagen genomfödes tekniskundersökning på platsen och butiken var fortsatt avspärrad en bit in på lördagen.

Man anhållen

Under lördagseftermiddagen meddelade polisen att en man i 25-årsåldern har anhållits misstänkt för att ha utfört rånet. Ärendet är nu åklagarlett och rubriceras som grovt rån. Det är oklart om den anhållne är samma person som tidigare varit inne på förhör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.