På fredag den 14 februari går det att gifta sig vid en en kort ceremoni i Jönköping eller Värnamo Foto: SVT/TT/SVT

Chans att säga ja på Alla hjärtans dag

Publicerad

Sugen på att slå till på fredag? I Jönköping och Värnamo finns möjligheten till en snabbvigsel på Alla hjärtans dag – men det gäller att man har en hindersprövning klar.

Jönköpings kommun satsar på drop in-vigsel på Rosenlunds herrgård medan man i Värnamo kommun kan knyta band i Eldrummet i Gummifabriken.

Värnamo kommun har för vana att anordna drop in-vigslar men det är första gången som Jönköpings kommun ställer till med denna typen av fest. Skulle man känna sig oförberedd finns det till och med brudbukett att låna på Herrgården. Det bjuds även på fika och bubbel.

Är man sugen på att smita iväg på lunchen och gifta sig så finns det dock ett krav. Man måste ha med sig en hindersprövning utfärdat av Skattemyndigheten. Utan en hindersprövning – ingen vigsel.

Så här såg det ut då det var drop in-vigsel i Gammelstad förra sommaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.