Jönköping Airport kan få extra stöd från regeringen på grund av coronakrisen. Foto: SVT/Johannes Tolf

Charterflyget tillbaka till Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Efter att allt passagerarflyg till och från Jönköpings flygplats ställts in under flera månader på grund av coronasmittan, öppnas nu för charter nästa sommar. Det är flyg till Mallorca och Turkiet som planeras.

Pandemin har slagit hårt mot Jönköping Airport. Allt passagerarflyg har varit inställt sedan i mars. Men nu öppnar charterarrangören Ving för flyg med start i juni nästa år.

Enligt ett pressmeddelande kommer bolaget flyga till Mallorca under sommarmånaderna, men också ett par resor till Turkiet är inplanerade.

– Vi är såklart jätteglada att Ving åter satsar på Jönköpingsregionen. Det kan för vissa säkert kännas avlägset med utlandsresor nu men vi hoppas att corona-pandemin har avtagit så pass att det åter känns tryggt att resa till sommaren, säger Henrik Älverdal, som är marknadschef Jönköping Airport.

Diskuterar med fler

– Vi diskuterar även med andra arrangörer, men inga är spikade ännu, men den långsiktiga planeringen är svår eftersom läget i pandemin hela tiden förändras. Det pågår även förhandlingar om en flyglinje till en europeisk hub, och där är vi inne i slutförhandlingar.

Hur viktigt är det att få igång passagerarflyg ifrån Jönköping igen?

– Det är otroligt viktigt, säger Henrik Älverdal.

I klippet nedan kan du se hur flygplatschefen Rony Forsberg beskrev läget för flygplatsen i somras

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Rony Forsberg, vd på Jönköpings flygplats, berättar i klippet ovan om en ny destination i Europa. Foto: Johanness Tolf/ SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer