Chaufför räddade sig ur vältande lastbil

Uppdaterad
Publicerad

En lastbilschaufför hade änglavakt när hans lastbil välte på en mindre väg mellan Malmbäck och Nässjö.

– Han var helt kall och bara öppnade dörren och hoppade innan bilen välte, säger Sylve Jergefelt, befäl på plats för Höglandets räddningstjänstförbund.

Olyckan inträffade på en mindre väg i närheten av länsväg 826 i Nässjö kommun sent på tisdagseftermiddagen. Lastbilen var lastad med pellets och skulle till en torvindustri i närheten.

– Det är väldigt halt på platsen, men trots det landade han på fötterna och är helt oskadd.

Vägen upp till torvindustrin är nu avstängd och räddningstjänsten kommer under tisdagskvällen att tömma dieseltanken och bärga lastbilen.

– Släpet står fortfarande kvar på vägen. Det är bara dragbilen som har vält, säger Sylve Jergefelt.

Thomas Agnevik, presstalesperson på Polisen säger att lastbilen kommer att få ligga kvar hela natten, medan släpet kommer att flyttas.

– Lastbilen måste tömmas på last först. Den är väldigt tung. Det var tur att olyckan inte inträffade i plankorsningen i närheten, det hade fått stora följder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.