Foto: Jessica Gow/TT

Coronautbrott på skola i Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

Gröndalsskolan i Värnamo har drabbats av ett coronautbrott. 15 elever och sex ur personalen har konstaterats smittade.

Det är Värnamo Nyheter som rapporterar att högstadieskolan under fredagen gått ut med ett brev till samtliga vårdnadshavare där det berättas att ett antal elever har smittats av covid-19. I dagsläget är det inte aktuellt att stänga skolan.

– Om smittskydd i Jönköping säger att vi ska stänga skolan så gör vi det, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Maria Johansson (C) till Värnamo Nyheter.

Corona Jönköping

Under tisdagen skriver tidningen att ytterligare nio elever på Gröndalsskolan konstaterats sjuka i covid-19 och att skolan nu förbereder sig på att gå över till distansundervisning.

Enligt VN finns fler fall inom skolorna i Värnamo kommun.

Även andra skolor i länet har drabbats, något som SVT Nyheter Jönköping rapporterat om. Förra veckan konstaterades några fall av covidsmitta hos elever på Sandagymnasiet i Huskvarna. Kommunen och skolledningen på Sanda beslutade därför om tillfällig distansundervisning, mer om det i klippet nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet