Att driva ett dansställe under coronapandemin är tufft berättar Lars Kyrkeryd, en av ägarna till Sägnernas hus i Sandhem i Mullsjö kommun. Foto: SVT

Dansstället kämpar för sin överlevnad: ”Bidragen räcker inte”

Uppdaterad
Publicerad

Sägnernas hus i Sandhem i Mullsjö kommun har drabbats av förlorade intäkter på grund av coronapandemin. I vanliga fall brukar de anordna dansevenemang med flera hundra besökare, något som just nu inte är möjligt.

Dans- och evenemangsföretaget Sägnernas hus kan inte hålla de danskvällar som är den största delen av verksamheten. Detta eftersom det är svårt att anordna evenemang med fysisk kontakt och samtidigt förhålla sig till Folkhälsomyndighetens restriktioner som råder.

Sägnernas hus som även arrangerar mässor och andra evenemang hoppas nu på allmänhetens stöd för att kunna överleva, samtidigt menar ägarna att det statliga bidrag de fått inte är tillräckligt mycket pengar för att de klara sig ur coronapandemin.

– De här bidragen är jättebra men de räcker inte, säger Lars Kyrkeryd, en av ägarna till Sägnernas hus.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.