Josefin Englesson är en av dem som driver lärarmarschen i Jönköping. Foto: Privat/TT

De marscherar mot nedskärningar i skolan

Publicerad

Under lördagen kan Jönköping fyllas av mer eller mindre missnöjda lärare från hela länet.

– Vi ser vad besparningarna inom skolan gör med barnen och personalens hälsa och vi sätter nu ner foten, säger läraren Josefin Engelsson som jobbar i Vaggeryds kommun.

Lärarmarschen kommer under lördagseftermiddagen att gå av stapeln i Jönköping, liksom på många andra ställen runt om i landet. Det handlar om lärare som vill visa sitt missnöje med de besparingar som som görs inom skolan.

– Vi ser ju varje dag vad besparingarna gör med hälsan både hos barnen och oss i personalen. Vi mår inte bra, det måste vara slut på nedskärningarna nu, säger Josefin Engelsson som är lärare på en skola i Hok i Vaggeryds kommun och initiativtagare till Lärarmarschen i Jönköpings län.´

– Det är många som muttrar i personalrummet, men man jobbar på. Vi är lojala, framförallt mot barnen, men nu sätter vi ner foten och visar vårt missnöje.

Stort intresse

Hur många räknar ni med kommer?

– Det är runt 300 som visat intresse via sociala medier. Vi hoppas det är många som dyker upp.

Lärarmarchen kommer att gå från Hovrättstorget till Rådhusparken.

Josefine Englesson, Caroline Englund och Linda Seebergs driver lärarmarschen i Jönköping. Foto: Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.