Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Simmarna Lovisa Svensson, Erik Stensson och Niina Mirkhan i Värnamo försöker hålla igång träningen utomhus istället. I klippet ovan berättar de bland annat om sin längtan till simhallen. Foto: SVT/Linda Mathillas

De tvingades byta bassängen mot terrängen

Uppdaterad
Publicerad

De skärpta coronarestriktionerna har gjort det svårt för många idrottsföreningar att bedriva sin verksamhet. Värnamo simsällskap (VSS) tränar just nu bara utomhus.

– Vi känner att det är viktigt att ungdomarna kan fortsätta vara aktiva och känna gruppsammanhållning, säger Christoffer Arvidsson, chefstränare i VSS.

Strax innan jul skärptes restriktionerna och i Jönköpings län stängdes de kommunala idrottsanläggningarna både utomhus och inomhus. Folkhälsomyndigheten rekommenderar att all träning sker på ett smittsäkert sätt utomhus.

”Jag måste få träna”

Värnamo simsällskap har valt att hålla igång vissa grupper med utomhusträning istället. Något som uppskattas av de simmare vi träffar. Samtidigt saknar de bassängen.

– Tidigare var jag i simhallen tre timmar varje dag. Nu har jag inte varit där på tre månader, säger Lovisa Svensson.

– För mig är det jätteviktigt att ändå få träna. Jag kan inte ens förklara hur viktig simningen är för mig, säger Erik Stensson.

Riskera att tappa medlemmar

Simhallen är stängd till den 24 januari, men inget vet hur pandemin utvecklar sig och nu växer oron för att tappa medlemmar.

– Vi är jätteoroliga för det. Det här funkar ett tag men inte i förlängningen, säger Christoffer Arvidsson, chefstränare i VSS.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona Jönköping

Mer i ämnet