I klippet berättar deltidsbrandmannen Simon Haglund om hur det var att öva på en situation efter en explosion i en bostad. Foto: Fredrik Weibull/ SVT

Deltidsbrandmannen Simon: ”Värdefullt att öva på situationer med handgranater”

Publicerad

En gång om året har räddningstjänsten i länet en gemensam utbildning för samtliga räddningsstyrkor vid Axamo strax utanför Jönköping. I år var första gången brandmännen övade på att hantera en situation efter en explosion i en bostad.

En av deltagarna vid övningstillfället var deltidsbrandmannen Simon Haglund som tyckte att det var värdefullt att öva på en situation efter en explosion i en bostad.

– Det är ju inte så vanligt att vi åker ut på sådana situationer så det gäller att man tänker till, säger han och fortsätter:

– Man får sig en tankeställare, eftersom detta är något vi kanske kommer åka ut på någon dag, då är det ju bra att vi har övat innan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.