Kommunstyrelsens ordförande i Vaggeryd, Gert Jonsson välkomnar beskedet att Arbetsförmedlingen på orten får vara kvar. Foto: SVT

Kommunledningen i Vaggeryd om AF-beskedet: ”Det var en fin julklapp”

Uppdaterad
Publicerad

Beskedet om att Arbetsförmedlingen blir kvar i någon form på de orter där man tidigare beslutat att lägga ned tas emot positivt i Jönköpings län. – Det låter fantastiskt. Det var en fin julklapp, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande i Vaggeryd.

I början av november stängde kontoren i Aneby, Mullsjö, Sävsjö, Vaggeryd och Eksjö. Men nu kan de alltså komma att öppna igen. Det meddelade Centerpartiets vice partiledare Anders W Jonsson i en intervju i SVT:s serie Mats möter.

– Vi har i regleringsbrevet kommit överens om att Arbetsförmedlingen får i uppdrag att på samtliga ställen där man beslutat om en nedläggning ska man nu se till att det finns en ändamålsenlig lokal närvaro, säger Anders W Jonsson.

”Varit hoppfulla hela tiden”

I Vaggeryds kommun välkomnas beskedet. 

– Det har varit så mycket fram och tillbaka under hösten men vi har egentligen varit hoppfulla hela tiden. Men vilken fin julklapp efter en tuff höst, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande i Vaggeryd.

Enligt Jonsson har kommunen inte hunnit göra sig av med lokalerna där Arbetsförmedlingen huserade.

– Vi kan börja om imorgon. Rummen är ju där så det är bara köra vidare.

Men tror du verkligen att det här blir verklighet nu då?

– Ja det får man väl göra. Arbetslösheten har gått upp och ned i vår kommun och vi har hela tiden haft en bra samverkan med Arbetsförmedlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.