Foto: SVT

Så drabbas länet när Arbetsförmedlingen nu bantas

Uppdaterad
Publicerad

I dag lämnade Arbetsförmedlingen besked om vilka kontor som kan komma att försvinna i och med det minskade budgetanslaget. Här är listan.

I början av mars kom beskedet att Arbetsförmedlingen skulle lägga ned 130 av 242 kontor i landet. Då sa man att det till största delen skulle beröra små kontor i glesbygden.

Under torsdagen kallade Arbetsförmedlingen i Jönköpings län till en presskonferens där de berättade om förändringarna som enligt förslaget kommer att innebära att fem av länets arbetsförmedlingar försvinner

Arbetsförmedlingen har i och med de föreslagna förändringarna kontor i sex av länets kommuner.

Vinnare och förlorare

De kontor som nu föreslås läggas ned är de i Aneby, Eksjö, Mullsjö, Sävsjö och Vaggeryd. Kontor kommer att finnas kvar i Jönköping, Nässjö, Tranås, Vetlanda, Gislaved och Värnamo.

Tre av kommunerna på Höglandet föreslås alltså ha kvar sina kontor.

– Vi är glada över att vi inte är lika hårt drabbade som flera andra regioner, säger Patrick Nzamba chef på Arbetsförmedlingen Höglandet.

Nu inleds förhandlingar mellan Arbetsförmedlingen och de fackliga organisationerna men enligt Johanna Buchalle chef på Arbetsförmedlingen  Jönköping finns det mycket som talar för att det nu är den föreslagna listan som kommer att gälla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.