Stadsparksvallen i Jönköping. Foto: Bildbyrån.

Dispens för spel på Stadsparksvallen

Uppdaterad
Publicerad

Jönköpings Södra får dispens för spel på Stadsparksvallen för de tre år som de har sökt. Det meddelade Svenska fotbollförbundets tävlingskommitté i dag måndag.

I Jönköpings Södra har det tidigare funnits en oro att de inte skulle få förnyad dispens för spel på Stadsparksvallen säsongen 2017. Vallen uppfyller inte de krav som Svenska fotbollförbundet har på en allsvensk arena. I väntan på den nya arenan har J-Södra ansökt om dispens för att kunna spela på Stadsparksvallen.

— Klart att det är jätteskönt att äntligen få dispensen. Framför allt för alla som jobbar inför årets allsvenska. Det är ett lugnande besked. Även om vi har varit positiva så finns det ju ett orosmoln så länge det inte är klart, säger J-Södras ordförande Mats Tidstrand till Jönköpings-Posten.

Arenabygget i Jönköping

— Vi har ju fått frågor från supportrar som kanske har väntat med att köpa årskort och sponsorer, som med all rätt, har undrat hur det blir med Vallen. Så klart det är viktigt.

Till och med 2019

På Svenska fotbollförbundets hemsida står det att:

”Jönköping får, efter att ha inkommit med finansiering och tidsplan för nya Jordbrovallen som ska tas i bruk till säsongen 2020, dispens för spel på Stadsparksvallen till och med säsongen 2019.”

Frågan om Stadsparksvallen samt om bygget av en ny fotbollsarena är hett debatterad i Jönköpings kommun. Nu är det i alla fall klart att J-Södra kan fortsätta att spela några år till på den gamla arenan.

Läs också: Kommuner kritiska till kraven på elitarenor

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arenabygget i Jönköping

Mer i ämnet