Djuren är kvar på Gunillaberg trots djurförbudet

Uppdaterad
Publicerad

Efter att döda och sjuka djur hittats på Gunillaberg utanför Bottnaryd fick ägaren djurförbud i januari i år. Trots det går djuren fortfarande och betar i hagarna, enligt Jönköpings-Posten.

Det var den 14 januari i år som länsstyrelsen beslutade om att införa djurförbud på det populära turistmålet Gunillaberg efter många år av anmärkningar. Bland annat hittades ett döende lamm som legat ner i tre dagar utan att resa sig.

Ägaren överklagade länsstyrelsens beslut i februari och menar tillsammans med sitt ombud Ulf Pettersson att han anser sig ha rätt till att ha kvar djuren tills beslutet vunnit laga kraft.

– Det är bekymmersamt att han inte gjort sig av med dem så nu får vi titta på hur vi ska ta hand om djuren, säger Jens Mattsson, kommunikatör på Länsstyrelsen i Jönköping län, till Jönköpings-Posten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.