Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Ulf Svensson, kommundirektör Värnamo, berätta varför säkerheten förstärks inför arenafrågans avgörande i kommunfullmäktige. Foto: Gustaf Söderström/SVT

Efter hoten – Värnamo kommun förstärker säkerheten inför avgörandet i arenafrågan

Publicerad

På onsdag ska kommunfullmäktige i Värnamo ta ställning till om en ny fotbollsarena ska byggas till allsvenska laget IFK Värnamo – eller om bygget ska skjutas upp till 2026. Efter hoten mot ledamoten Johan Hilding (C) förstärker kommunen säkerheten inför mötet i stadshuset.

Den 7 juni röstade kommunstyrelsen i Värnamo för att skjuta upp bygget av en ny arena i Värnamo till 2026, något som har väckt starka reaktioner i Värnamo. Beslutet togs efter att Johan Hilding (C), ledamot i kommunstyrelsen, gick emot övriga alliansen och tillsammans med oppositionen röstade för det vinnande beslutet.

Johan Hilding (C) har efter beslutet fått ta emot hot, och när arenafrågan slutligen ska avgöras av kommunfullmäktige onsdagen den 21 juni, förstärker kommunen säkerheten inför mötet.

– Vi tror att det kommer fler besökare från allmänheten än normalt, och alla som kommer ska veta att de är trygga på mötet, säger Ulf Svensson, kommundirektör Värnamo kommun.

I klippet: Hör Ulf Svensson berätta hur kommunen ser på att förstärka säkerheten på grund av arenafrågan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.