Polisen uppmanar nu personer som rör sig i Friardalen kvälls och nattetid att vara uppmärksamma. Foto: SVT

Efter knivrånen – polisen uppmanar till försiktighet

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Jönköping uppmanar nu allmänhet som rör sig i området kring Friaredalen i Jönköping till försiktighet. Detta efter att två personrån inträffat på kort tid.

Senast i onsdags kväll blev en man i 20-årsåldern överfallen av två mörkklädda män med kniv som tvingade till sig mobiltelefon, plånbok och nycklar.

– De här männen hade huvor eller halsdukar som täckte ansiktet och var engelsktalande, säger Anna Leijon, gruppchef polisen i Jönköping.

Ett liknande överfall inträffade vid 23-tiden i lördags.  Även då blev en man i 20-årsåldern stoppad av flera gärningsmän. Också i detta fall tvingade de till sig tillhörigheter med hjälp av ett stickvapen.

Efterlyser tips

Efter de två händelserna uppmanar polisen till försiktighet.

– Man bör vara observant om man rör sig i det här området kring Friaredalen. Man ska tänka på att skydda sig själv men också vara uppmärksam på om man ser något.

Polisen har fortfarande ingen kännedom om vilka de misstänkta personerna kan vara och efterlyser därför tips från allmänheten

Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.